Sabtu, 27 April 2013

CONTOH SOAL TOEFL BESERTA JAWABAN DAN ALASAN

 SOAL TOEFL BESERTA JAWABAN DAN ALASAN

1. The first recorded use of natural gas to light street lamps it was in the town of Frederick, New York, in
                       A                                     B                           C                         D
1825.
Answer : B (it was)
 The use of the pronoun subject it is unnecessary; it should be omitted.

2. The French Quarter is the most famous and the most old section of New Orleans.
                                       A              B                       C                             D
Answer : C (most old)
 The superlative form of a one-syllable adjective (old) is formed with the suffix -est: oldest.


3. Liquids take the shape of any container which in they are placed.
                              A           B                     C                        D
Answer : C (which)
 in The preposition must precede the relative pronoun: in which.

4. Many communities are dependent on
groundwater __________ from wells for
their water supply.
(A) that obtained
(B) obtained
(C) is obtained
(D) obtain it
Answer : B (obtained)
 The only correct way to complete this sentence is with a participle (obtained really means which is obtained).


5. Physical therapists help patients relearn how to use their bodies after disease or injure.
                                                           A              B                         C                       D
Answer : D (injure)
 A noun (injury), not a verb (injure), is required.

6. Not only ____________________ places of
beauty, but they also serve scientific and
educational purposes as well.
(A) are botanical gardens
(B) botanical gardens to be
(C) botanical gardens are
(D) to be botanical gardens
Answer : A (are botanical gardens)
 A main verb, such as are, is required to complete the clause (to be is not a main verb), and the subject and verb must be inverted because the clause begins with the negative phrase not only.


          7.      Would you mind.....for a minute
                  a.       Waiting
                  b.      To wait
                  c.       Wait
                  d.      That i wait
            Jawaban          : C. Wait
            Alasan             : would you mind + gerund
                                      Would you mind...is followed by a gerund and is used for a request
          8.      He threw a vase at the burglar but... him.
                  a.        Shot
                  b.        Fired
                  c.        Missed
                  d.        Hi
            Jawaban          : C. Missed
            Alasan             : To miss
                                    To fire = to shoot off bullets / arrows
`                                   To miss = to fail to hit
                                    To hit = to brings something hard against.
           9.      She’s young and full...life
                  a.       With
                  b.      Having
                  c.       Of
                  d.      A long with
            Jawaban          : C. OF
             Alasan             : to be “OF” is used with the preposition; to be full of the stadium is full of                                       people. 
          10.      He spends his time .... after grils.
                  a.       Running
                  b.      To run
                  c.       Ran
                  d.      Runs
            Jawaban          : a. Running
            Alasan             : spendtime doing sth
                                      Here you are asked about the pattern ‘spend time doing sth’.
           11.      We don’t know ..... we have to change planes or not.
                  a.       If  
                  b.      Until
                  c.       That
                  d.      When
                            Jawaban   : A. If
                            Alasan     : Indirect question
                                              Here the conjunction “IF” indriduces an indirect question.

           12.      L like vienna, but i wish it ... a bit hooter
                  a.       Is
                  b.      Were
                  c.       Becomes
                  d.      Became
            Jawaban          : B. Were
             Alasan             : Wish clause “we don’t use simple present tense in wish -  clause.

           13.      He rarely gets drunk.....?
                  a.       Doesn’t he
                  b.      Does he
                  c.       Won’t be
                  d.      Will be
            Jawaban          : B. Does he
            Alasan             :  we form tgas with an auxiliary (e.g. do, have, did or a modal (e.g. can, 
                                       must, should) plus apronoun (e.g. he, she, it).
           14.      She’s too tired to go....
                  a.       Shooping
                  b.      To shop
                  c.       Shop
                  d.      For shopping
            Jawaban          : A. Shopping
            Alasan             :   got gerund
                                      We can use gerund to talk about things we go out to do.
           15.      I know a man called rupert .... house is near ypurs
                  a.       Who
                  b.      Whom
                  c.       That
                  d.      Whose
            Jawaban          : D. Whose
            Alasan             : relative clauses – possession case
                       Here you are asked whether you know the relative clause   or not.


               16.  Some...don’t like such jokes.
                  a.       Child
                  b.      Man
                  c.       Woman
                  d.      People
            Jawaban          : D. People
            Alasan             : some – countable and uncountable nouns some can be followed by both a
                                      countable and an uncountable noun.

5 komentar: