Etika profesi merupakan karakteristik suatu profesi yang membedakan suatu profesi dengan profesi lain, yang berfungsi untuk mengatur tingkah laku para anggotanya. Tanpa etika, profesi akuntan tidak akan ada karena fungsi akuntan adalah sebagai penyedia informasi untuk proses pembuatan keputusan bisnis oleh para pelaku bisnis.
Menurut Magnis-Suseno (1985) etika normatif terbagi atas dua yaitu, tolok ukur pertanggungjawaban moral meliputi etika wahyu, etika peraturan, etika situasi dan etika relativisme. Sedangkan etika normatif menuju kebahagiaan meliputi egoisme, pengembangan diri dan utilitarisme. Disamping itu, Hardjoeno (2002) membagi jenis etika atas empat kelompok yaitu, etikanormatif, etika peratusran, etika situasi dan etika relativisme.
Setiap profesi yang memberikan pelayanan jasa pada masyarakat harus memiliki kode etik sebagai seperangkat prinsip–prinsip moral yang mengatur tentang perilaku profesional. Kode etik yaitu norma atau azas yang diterima oleh suatu kelompok tertentu sebagai landasan tingkah laku sehari-hari di masyarakat maupun di tempat kerja.
Kode Etik Akuntan Indonesia, yaitu norma perilaku etika akuntan di Indonesia dalam memenuhi tanggung jawab profesinya yang mengatur hubungan antara akuntan publik dengan klien, antara akuntan publik dengan rekan sejawat dan antara profesi dengan masyarakat. Etika profesi terdiri dari lima dimensi yaitu kepribadian, kecakapan profesional, tangung jawab, pelaksanaan kode etik, penafsiran dan penyempurnaan kode etik.
sumber : http://mutiaarsady.blogspot.com/2012/10/kode-etik-akuntan.html
Kamis, 24 Oktober 2013
Minggu, 07 Juli 2013
Passive & active Voice
ACTIVE / PASSIVE VOICE
Active voiceIn most English sentences with an action verb, the subject performs the action denoted by the verb.
These examples show that the subject is doing the verb's action.
Because the subject does or "acts upon" the verb in such sentences, the sentences are said to be in the active voice.
Passive voice
One can change the normal word order of many active sentences (those with a direct object) so that the subject is no longer active, but is, instead, being acted upon by the verb - or passive.
Note in these examples how the subject-verb relationship has changed.
Because the subject is being "acted upon" (or is passive), such sentences are said to be in the passive voice.
To change a sentence from active to passive voice, do the following:
1. Move the active sentence's direct object into the sentence's subject slot
2. Place the active sentence's subject into a phrase beginning with the preposition by
3. Add a form of the auxiliary verb be to the main verb and change the main verb's form
Because passive voice sentences necessarily add words and change the normal doer-action-receiver of action direction, they may make the reader work harder to understand the intended meaning.
Use of Passive
Passive voice is used when the focus is on the action. It is not important or not known, however, who or what is performing the action.
Example: My bike was stolen.
In the example above, the focus is on the fact that my bike was stolen. I do not know, however, who did it.Sometimes a statement in passive is more polite than active voice, as the following example shows:
Example: A mistake was made.
In this case, I focus on the fact that a mistake was made, but I do not blame anyone (e.g. You have made a mistake.).Form of Passive
Subject + finite form of to be + Past Participle (3rd column of irregular verbs)
Example: A letter was written.
When rewriting active sentences in passive voice, note the following:- the object of the active sentence becomes the subject of the passive sentence
- the finite form of the verb is changed (to be + past participle)
- the subject of the active sentence becomes the object of the passive sentence (or is dropped)
Examples of Passive
| Tense | Subject | Verb | Object | |
|---|---|---|---|---|
| Simple Present | Active: | Rita | writes | a letter. |
| Passive: | A letter | is written | by Rita. | |
| Simple Past | Active: | Rita | wrote | a letter. |
| Passive: | A letter | was written | by Rita. | |
| Present Perfect | Active: | Rita | has written | a letter. |
| Passive: | A letter | has been written | by Rita. | |
| Future I | Active: | Rita | will write | a letter. |
| Passive: | A letter | will be written | by Rita. | |
| Hilfsverben | Active: | Rita | can write | a letter. |
| Passive: | A letter | can be written | by Rita. | |
Sabtu, 27 April 2013
CONTOH SOAL TOEFL BESERTA JAWABAN DAN ALASAN
SOAL TOEFL BESERTA JAWABAN DAN ALASAN
1. The first recorded
use of natural gas to light street lamps it was in the town of
Frederick, New York, in
A B C D
A B C D
1825.
Answer : B (it was)
The use of the
pronoun subject it is unnecessary; it should be omitted.
2. The French Quarter is the most famous
and the most old section of New Orleans.
A B
C
D
Answer : C (most old)
The superlative
form of a one-syllable adjective (old) is formed with the suffix -est:
oldest.
3. Liquids take the
shape of any container which in they are placed.
A
B
C
D
Answer : C (which)
in The
preposition must precede the relative pronoun: in which.
4. Many communities are
dependent on
groundwater __________
from wells for
their water supply.
(A) that
obtained
(B) obtained
(C) is obtained
(D) obtain it
Answer : B (obtained)
The only correct
way to complete this sentence is with a participle (obtained really
means which is obtained).
5. Physical therapists
help patients relearn how to use their bodies after
disease or injure.
A
B
C
D
Answer : D (injure)
A noun (injury),
not a verb (injure), is required.
6. Not only
____________________ places of
beauty, but they also
serve scientific and
educational purposes
as well.
(A) are
botanical gardens
(B) botanical
gardens to be
(C) botanical
gardens are
(D) to be
botanical gardens
Answer : A (are
botanical gardens)
A main verb,
such as are, is required to complete the clause (to be is not a
main verb), and the subject and verb must be inverted because the clause begins
with the negative phrase not only.
7. Would you mind.....for a minute
a.
Waiting
b.
To wait
c.
Wait
d.
That i wait
Jawaban : C.
Wait
Alasan
: would you mind + gerund
Would you
mind...is followed by a gerund and is used for a request
8. He threw a vase at the burglar but...
him.
a.
Shot
b.
Fired
c.
Missed
d.
Hi
Jawaban : C. Missed
Jawaban : C. Missed
Alasan
: To miss
To fire = to
shoot off bullets / arrows
`
To miss = to
fail to hit
To hit = to
brings something hard against.
9. She’s young and full...life
a.
With
b.
Having
c.
Of
d.
A long with
Jawaban : C. OF
Alasan
: to be “OF” is used with the preposition; to be full of the stadium is full of
people.
10. He spends his time .... after grils.
a.
Running
b.
To run
c.
Ran
d.
Runs
Jawaban
: a. Running
Alasan
: spendtime doing sth
Here you are
asked about the pattern ‘spend time doing sth’.
11. We don’t know ..... we have to change
planes or not.
a.
If
b.
Until
c.
That
d.
When
Jawaban : A. If
Alasan
: Indirect question
Here the conjunction “IF” indriduces an indirect
question.
12. L like vienna, but i wish it ... a bit
hooter
a.
Is
b.
Were
c.
Becomes
d.
Became
Jawaban :
B. Were
Alasan
: Wish clause “we don’t use simple present tense in wish - clause.
13. He rarely gets drunk.....?
a.
Doesn’t he
b.
Does he
c.
Won’t be
d.
Will be
Jawaban :
B. Does he
Alasan
: we form tgas with an auxiliary (e.g. do, have, did or a modal (e.g. can,
must, should) plus apronoun (e.g. he, she, it).
must, should) plus apronoun (e.g. he, she, it).
14. She’s too tired to go....
a.
Shooping
b.
To shop
c.
Shop
d.
For shopping
Jawaban
: A. Shopping
Alasan
: got gerund
We can use
gerund to talk about things we go out to do.
15. I know a man called rupert .... house
is near ypurs
a.
Who
b.
Whom
c.
That
d.
Whose
Jawaban
: D. Whose
Alasan
: relative clauses – possession case
Here you are
asked whether you know the relative clause or not.
16. Some...don’t like such jokes.
a.
Child
b.
Man
c.
Woman
d.
People
Jawaban : D.
People
Alasan
: some – countable and uncountable nouns some can be followed by both a
countable and an uncountable noun.
countable and an uncountable noun.
Langganan:
Postingan (Atom)
